Sven-Erik Österberg, Birgitta Pettersson och Olov HolstFoto: Sigtuna kommun

Landshövdingen besökte kommunhuset

Landshövding Sven-Erik Österberg besökte kommunhuset under onsdagen där han träffade kommundirektör Birgitta Pettersson och kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Holst och Pettersson hade bjudit in till mötet för att informera landshövdingen om att det finns behov av viktiga infrastruktursatsningar i kommunen:
– Landshövdingen är väl insatt i frågorna sedan tidigare men fick en ännu tydligare bild efter vårt möte. Han erbjöd sig att verka för att vi ska få diskutera detta med Infrastrukturdepartementet. Jag har under lång tid haft personlig kontakt med Sven-Erik Österberg och han har visat såväl engagemang som förståelse i den här viktiga frågan och alltid agerat pragmatiskt, uppger Olov Holst i ett uttalande.

För Sigtuna kommuns del handlar det om satsningar på breddad E4, ut- och ombyggnad av Märsta station samt utveckling av Måby Trafikplats med på och avfarter från E4. Medel för dessa projekt fanns inte  med i Trafikverkets infrastrukturplan enligt Sigtuna kommun.
– Vår kommun är ingen dussinkommun. Sigtuna är värdkommun för Arlanda, Sveriges största flygplats, vilket gör att de här frågorna inte bara är viktiga för oss lokalt utan de har en påverkan även regional och nationellt, det är av riksintresse. Eftersom ingen kan vår kommun bättre än vi själva vad gäller lägesbild, förutsättningar, utmaningar och så vidare, har vi ett ansvar att företräda de här frågorna, säger Birgitta Pettersson, kommundirektör.

EXTRA

Väsby och Sigtuna bildar kommun -Flyttar S:t pers ruin till Rosersberg

Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.

Skyddsrummen i Sigtuna – så ser läget ut

Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening