Funktionshindrade i bland annat Sigtuna har drabbats av sämre färdtjänst efter den senaste upphandlingen i Stockholms Läns landsting rapporterar P4 Uppland.
Funktionshindrade anade att det nya färdtjänstavtalet skulle innebära sämre service, idag ett halvår efter att det trätt i kraft anser man att farhågorna besannats, skriver P4 Uppland. Taxi020 och Taxi Kurir som kör åt landstinget har fått sänkt pris och lönsamheten för körning av färdtjänstkunder ska ha sjunkit. Chaufförerna menar att körningarna nu är att betrakta som förlustaffärer. – Den här tjänsten är kanske den viktigaste jag har som blind och som gör att jag kan delta i saker och ting. Nu är det väldigt oroligt att åka färdtjänst, jag är osäker på om jag kommer hem ordentligt, säger Hans Bengtsson, ordförande för Synskadades Riksförbund i Norrtälje till P4 Uppland.
Hans Bengtsson ska själv ha drabbats av inställda resor, ibland flera gånger per vecka. – Vi hör ju att chaufförerna tycker att det är väldigt dåligt betalt. Allt oftare är det problem med uteblivna bilar eller bilar som kommer sent,
Kritiken från handikappförbundet handlar om inställda resor, brist på chaufförer och dålig lokalkännedom i mindre orter.
Blåljus En man stoppades av polisen på Arlanda under tisdagsförmiddagen när han skulle resa utomlands. Vid kontrollen hittade polisen 7000 amerikanska dollar i mannens ficka.
Notiser Pendlarparkeringen på Västra Bagngatan upphör den sista juni i år. Kommunen har hyrt platserna av SigtunaHem som nu behöver ytan för parkering åt sina hyresgäster.
Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.
Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.