Stockholms läns landsting meddelade förra veckan att fler kontrollen ska genomföras, nu är det även klart att kontrollanter ska få bära kamera.
Tolv av SL:s biljettkontrollanter ska få bära kroppskamera under två månaders tid i syfte att öka tryggheten och förbättra arbetsmiljön samt underlätta för identifiering av plankare runt om i länet rapporterar SVT Stockholm.
Kamerorna kommer kunna sättas på och stängas av manuellt av personen som bär den. Materialet skickas sedan till en lokal server och bara polis kan begära ut för att utreda eventuellt brott. Till skillnad från kamerorna som finns på fordonen så kommer dessa även att fånga upp ljud. Ljud kan hjälpa till i samband med brotten ”olaga hot” och ”hot mot tjänsteman”. – Vi vill med detta ta ytterligare ett steg fram i trygghetsarbetet. Men vi vill också göra fler insatser. Det handlar om utökad kamerabevakning utanför stationsentréer, att testa live-uppkopplade kameror i bussarna liksom att stärka lagskyddet för dem som jobbar i kollektivtrafiken, säger Kristoffer Tamsons (M), trafiklandstingsråd och styrelseordförande i SL, till SVT.
Notiser Pendlarparkeringen på Västra Bagngatan upphör den sista juni i år. Kommunen har hyrt platserna av SigtunaHem som nu behöver ytan för parkering åt sina hyresgäster.
Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.
Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.