Foto: Daniel Iskander

Klottrare misstänks för brott i Märsta

I fredags greps polisen två klottrare som klottrat på tåg runt om i Stockholm, bland annat ska de ha varit verksamma i Märsta skriver Mitt i Stockholm.

Under uppmärksammade former greps två klottrare i fredags, de häktades sedan för grov skadegörelse sedan de klottrat på tåg på flera ställen i hela länet. Enligt Mitt i Stockholm rör det sig bland annat om Märsta. De båda ska ha varit verksamma betydligt längre än de senaste åren:
-Männen är misstänkta för att ha klottrat för mångmiljonbelopp. De har varit väldigt aktiva på klotterscenen den senaste tiden och då får man ögon på sig – av flera. Nu fick det räcka. Vi kommer att gå flera år tillbaka i tiden i utredningen, säger förundersökningsledaren Thomas Ivering, till tidningen.

De häktade lever vanliga familjeliv och är i 30-årsåldern, kombinationen av ordnat familjeliv med systematiskt klottrande är något som förbryllar förundersökningsledaren enligt Mitt i:
– Fotbollshuliganer rättfärdigar ofta sitt beteende med att se fotbollen som en folkrörelse – som om våldet hör sporten till. På samma sätt verkar de här männen se på klottret. De ser det mer som civil olydnad än ett brott. Men det är svårt att förstå hur människor tänker. Jag är ingen GW, säger Thomas Ivering.

Klottret kostar dock över 140 miljoner kronor per år, pengar som SL-trafiken får stå för tillsammans med alla andra som betalar in skatt till Region Stockholm. Utöver det är det en stor säkerhetsrisk när personer rör sig inne på spårområde, de sprayar också över märken som är viktiga för räddningstjänsten om en olycka skulle ske enligt Mitt i Stockholm.

EXTRA

Väsby och Sigtuna bildar kommun -Flyttar S:t pers ruin till Rosersberg

Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.

Skyddsrummen i Sigtuna – så ser läget ut

Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening