Dagen efter branden
Klockstapeln gick inte att rädda.Foto: Insändarbild

Klockstapeln byggs upp igen

Klockstapeln som brann ner för drygt ett år sedan ska byggas upp: - Vi har klart med en byggherre och vi hoppas att arbetet kan påbörjas i augusti, säger Eva Fellin, kyrkorådets ordförande i Sigtuna församling, till Sigtuna kommuns facebooksida.

Klockstapeln brann ner natten mot 30:e juni 2016. Nu har bygglov beviljats för en ny stapel som ska uppföras på samma plats. Svenska Kyrkan i Sigtuna har anlitat en byggentreprenör som förhoppningsvis kan göra färdigt arbetet i början av 2018. Den nya klockstapeln ska i största möjliga mån bli en rekonstruktion av den gamla.
– Jag upplever att det funnits en stor saknad hos Sigtunaborna. Det har varit en trygghet att dagligen höra ljudet från klockorna, inte bara när vi ringer till gudstjänst. Och denna saknad finns i alla åldrar. Dagen efter branden fick vi besök från en förskoleklass där barnen var jätteledsna eftersom att de hade forskat om klockstapeln, säger Eva Fellin, kyrkorådets ordförande i Sigtuna Församling.

EXTRA

Väsby och Sigtuna bildar kommun -Flyttar S:t pers ruin till Rosersberg

Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.

Skyddsrummen i Sigtuna – så ser läget ut

Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening