Klart nederlag för Wings i Visby

Wings förlorade sin match mot Visby med 4-1, trots en stark start.

Visby pressade hårt från början, men Wings försvarade sig väl, och målvakten Oscar Fröberg gjorde en viktig räddning på ett friläge tidigt. Alex Ek gav Wings ledningen med 0-1 efter 18:21, vilket avslutade första perioden på ett positivt sätt för laget.

I andra perioden vände matchen, då Visby kvitterade efter 5:46 och tog ledningen strax därefter. Trots en möjlighet i powerplay lyckades Wings inte vända trenden, och Visby gjorde ytterligare ett mål till 3-1. I tredje perioden fortsatte Visby att dominera och fastställde slutresultatet till 4-1.

Wings tränare Robert Hägg reflekterade över matchen och lagets insats: ”Med Edström och Hedlund borta tog vi med oss tre debutanter från J20, vilket är en fantastisk utmaning. Under den första perioden fullföljde vi matchplanen till 100 % och fick även några fina lägen. Sedan skadades två av våra spelare, vilket innebar att vi fick slita hårdare, men vi höll fortfarande en bra karaktär.”

Visbys överlägsenhet syntes tydligt i skottstatistiken, med totalt 59-24 till Visbys fördel, vilket speglade matchens gång där Wings kämpade hårt men inte kunde hålla emot motståndet.