Foto: Street view/Google

Kanotklubben ser gärna dialog om Garnsviken

Kanotklubben tillbakavisar kritiken som riktats mot dem från kommunledningen och menar på att deras verksamhet inte är på allmän plats.

märsta.nu kunde tidigare i veckan rapportera om att Sigtuna kommun sagt upp Kanotklubbens arrende i Garnsviken. Bland annat med motiveringen att man ska ta omtag på området och tillgängliggöra den för allmänheten samt att man inte vill låsa in kommunen i långa arrendeavtal. Men enligt Kanotklubben så är deras verksamhet inte på offentlig mark, man har en väg som möjliggör allmänhet att passera genom området dock menar man på att iläggningsrampen för båtar är på Vattenskidklubbens område.
-Holst påstår att vårt avtal innehåller allmän plats och iläggsramp. Vi kanske kan få ta del av den informationen eftersom vi inte har fått den tidigare i varken avtal eller i plan, skriver Kerstin Öberg, Mälarpiraterna, i mail till märsta.nu

Kommunledningen ansett att byggnaderna som uppförts på marken inte harmoniserar med miljön.
– När det gäller byggnadernas utförande är det för oss mycket viktigt att det är byggnader som inte är brandfarliga eller eldfängda. Eftersom alla kanoter är i plast är det viktigt att de byggnaderna är stabila och avgränsade på så sätt att inte alla kanoter förstörs även om en container tar eld. Värdet av det totala kantobeståndet uppgår till flera miljoner, fortsätter Öberg.

Ett annat problem som Mälarpiraterna har är att byggnationer på nya området kommer att ske sommartid vilket innebär en krock med deras verksamhet.
– Vi har försökt framföra till den konsult som är ansvarig att vi måste kunna bedriva verksamhet under sommaren utan att barns liv är i fara men det går inte att genomföra utan alla byggnationer skall ske under den tid vi har verksamhet utomhus.

Man har heller inte bjudits in till dialog med Sigtuna kommun och välkomnar en diskusson med Holst om verksamhetens framtid.
-Vi diskuterar gärna med Olov Holst om vår framtid. Vi vill inget annat än att få möjlighet att fortsätta med vår verksamhet. Vårt största problem just nu är att vi inte har någon kanotslalombana och att kommunen inte vill medverka till att vi får sätta upp en kanotslalombana för träning och tävling. Vi har i ett års tid försökt få besked hur vi ska göra med vår slalombana och här visar kommunen inget intresse att hjälpa till varken med avtal eller med bidrag, säger Öberg.

märsta.nu söker Olov Holst för en kommentar

Läs mer: Kanotklubbens verksamhet hotad

sportlov

Så blir sportlovet i kommunen

Ung & Student Vecka 9 är det dags för sportlov i Sigtuna kommun, och det bjuds på ett brett utbud av kostnadsfria aktiviteter för barn och unga upp till 19 år. Oavsett om du gillar sport, kultur, äventyr eller bara vill ha kul med vänner, finns det något för alla.

Malm Kelfve ryter till om busstrafiken

Politik Varslet av 750 anställda på bussbolaget Nobina i Södertörn har blivit en het politisk fråga i Region Stockholm. Nu riktar sigtunapolitikern tillika gruppledare i Trafiknämnden, Anna Malm Kelfve, kritik mot hanteringen av kollektivtrafiken.

mottagningscenter i kommunen

Kritik mot planer på mottagningscenter

Nyheter Migrationsverket planerar för mottagningcenter på några platser i landet, bland annat i Sigtuna. Nu är kommunen kritiska till att ett center ska placeras här.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening