Hotellen inom Destination Sigtuna ska inom drygt ett års tid bli plastfria: - Vi är redan igång och första steget är att inventera engångsartiklar av plast och göra en nollmätning av våra partners plastförbrukning, säger Anna Lakmaker, tf VD på Destination Sigtuna.
2020 ska hotellen inom Destination Sigtuna vara platsfria, det är ett ambitiöst mål som satts upp, totalt rör det sig om 12 hotell som är med om att försöka nå målet. Anna Lakmaker, tf. VD på Destination Sigtuna, säger att man vill stoppa utvecklingen med allt mer plats i världen. – Tillsammans med våra partners i nätverket Hållbar destination har vi därför tagit beslut om att fasa ut plastartiklar i våra verksamheter så långt möjligt. Vi är redan igång och första steget är att inventera engångsartiklar av plast och göra en nollmätning av våra partners plastförbrukning. Därefter ska vi tillsammans försöka påverka våra leverantörer att minska sin användning av plast.
Vidtagit ett antal åtgärder De anslutna hotellen som går under parollen Hållbar Destination har sedan 2009 aktivt arbetat för att minska sin klimatpåverkan. Bland annat rör det sig om att installera laddstolpar för bilar, plocka bort palmoljan, främja biodling, effektivisera energiförbrukningen med mera. 2017 var hotellens klimatpåverkan 1,6 kg koldioxid per gäst, något som är klart lägre än det europeiska snittet på mellan 10-30 kilo per gäst. – Vi ser nu fram emot att fortsätta att gå i bräschen för hållbarhetsfrågor inom besöksnäringen och är redo att ställa om för en hållbar framtid även inom andra områden. Parallellt med arbetet att bli en plastfri destination är nätverkets nästa utmaning att minska matsvinnet, uppger Anna Lakmaker.
Näringsliv Arlanda får ytterligare ett hotell i terminalnäraläge när Strawberry avser utveckla ett hotell med 656 rum: - Behovet och efterfrågan på flygplatsboende på Arlanda är stort. Det känns fantastiskt att kunna erbjuda ett fullservice-hotell av den här storleken som en del i Arlandas utveckling för våra resenärer. Vi är mycket glada över att det nya hotellet kommer att drivas i Strawberrys regi. Hotellet blir ett starkt komplement till det befintliga hotellutbudet på flygplatsen och en viktig arena för att mötas på Sveriges största flygplats, säger Jesper Sandahl, VD på Swedavia Real Estate.
Näringsliv Regeringens samordnare för Arlanda, Peter Norman, presenterade under torsdagen förslag för att förbättra tillgängligheten till flygplatsen genom kollektivtrafik.
Näringsliv Flygbolaget Norwegian planerar att återöppna en pilotbas på Stockholm Arlanda våren 2025, en bas som stängdes under pandemin när flygindustrin drabbades hårt. Sedan dess har de svenska piloterna varit stationerade på andra baser, främst i Oslo.
Näringsliv Sigtuna har klättrat i Småföretagarnas Riksförbunds senaste Småföretagarindex och placerar sig nu på plats 152 av 290 kommuner i landet – en förbättring med 61 placeringar från föregående år.
Näringsliv Nu när när detaljplanen i Rosersberg är klar kommer Vi Invest att starta arbetet med bygglovshandlingar och noggrann projektering för det nya vattenlandet, en process som beräknas ta omkring ett till två år.
Näringsliv Prologis, ledande inom logistikfastigheter globalt, har tecknat ett nytt hyresavtal med Ultimate Football AB, ett företag grundat av entreprenörerna Jonas Eriksson, Shervin Razani och Jacob de Geer, för att etablera Stockholms största inomhusfotbollscenter.
Näringsliv Avincis Aviation Sweden, en ledande aktör inom ambulansflyg, har valt Arlandastad som plats för sitt nya huvudkontor och flyttar från tidigare lokaler på Arlanda.
Näringsliv Skyddsvakten på Arlanda, Jean-Pierre Khachaji, har utsetss till Årets säkerhetsperspnal för hans förmåga att hantera utmanande situationer och skapa trygghet.
Näringsliv SAL Fastigheter har gjort sitt största markköp hittills i Sigtuna kommun genom att förvärva sex hektar i Rosersbergs logistik- och industriområde.
Näringsliv RC Gruppen som drivs av paret Charlotta Söör och Ronny Latva expanderar på Arlanda med en asiatisk restaurang: – Vår ambition är att alltid skapa mervärde på flygplatsen där vi erbjuder en unik smakupplevelse. Råvaran och hantverket står i fokus i kombination med en effektiv och personlig service till alla som är på väg på sin resa. Med Indochine fyller vi ett tomrum i Terminal 5 med ett helt nytt och spännande matkoncept som vi är övertygade om att resenärerna kommer uppskatta, säger Charlotta Söör, grundare och delägare av RC-gruppen.