Olov Holst och Emil Andersson, lokalpolisområdeschef i SollentunaFoto: Sigtuna kommun

Holst: Samverkansavtal med polisen kommer ge effekt

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) hyllar avtalet med kommunen som ska leda till ökad trygghet: - Överenskommelsen med polisen är väldigt strukturerad och omfattande och kommer att ge stora positiva effekter på trygghetsarbetet, säger Holst.

märsta.nu kunde i månadsskiftet januari/februari berätta att kommunen och polisen tecknat ett samverkansavtal som fokuserar på fyra områden; Otrygga platser, ungdomsgäng, kriminella nätverk och tystnadskultur. Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) tror att det kommer att ge effekt på den lokala trygghetskänslan och brottsbekämpningen.

Frågat invånarna
Arbetet med att ta fram planen har pågått sedan i somras med hjälp av bland annat medborgardialoger, analyser och statistik för att få fram en lägesbild över vilka områden som ska prioriteras.
– Olika undersökningar visar att vi är på rätt väg och gör rätt saker, med det återstår fortfarande hårt arbete innan vi kan känna oss nöjda. Tryggheten är grundläggande för kommuninvånarnas välbefinnande och vi arbetar därför intensivt och på bred front med en rad trygghetsåtgärder, säger Olov Holst (M).

Avgörande med samarbete
Kommunpolisen Jonas Junered uppger i ett pressmeddelande att det är helt avgörande för att kommun och polis samarbetar för att förebygga och komma tillrätta med problemen:
– Vi har ett nära och bra förhållande med Sigtuna kommun, som kommer att förstärkas ytterligare i och med att så många olika funktioner sitter tillsammans i Trygghetscentret. Så vi har riktigt bra förutsättningar för goda resultat, uppger Junered.

Nio polisaspiranter till lokalpolisområdet

Nyheter Den 20 januari påbörjar 190 polisaspiranter sin sex månader långa praktik hos polisen i Region Stockholm. Av dessa placeras nio aspiranter i Lokalpolisområde Sollentuna, som omfattar kommunerna Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna.

Få strömavbrott i Sigtuna – stora skillnader i landet

Nyheter Strömavbrott är ovanliga i Sverige, men de kan skapa stora problem när de inträffar. Statistik från Energimarknadsinspektionen för 2023 visar att hushållen i Sverige i snitt drabbades av 1,4 strömavbrott under året, med totalt 88 minuter utan ström per hushåll.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening