Olov Holst (M)Foto: Pressbild/Moderaterna

Holst: (S) vill hålla sig kvar vid makten

Efter rabalder i kommunfullmäktige där Olov Holst (M) anklagats för att kringå lagen svarar nu oppositionsrådet: - Kommunallagen kräver inte att vi har en färdig dagordning för mötet, bara ett tydligt skäl till varför vi begär det. Detta skäl specade vi redan i vår begäran on extra kf som vi lade fram på ks den 12/6, skriver Holst i mail till märsta.nu

Kommunfullmäktiges ordförande Gun Eriksson (S) menade att det måste finnas en dagordning och beredda ärenden för att kalla in till extra kommunstyrelse- och fullmäktigesammanträde. Något sådant hävdade hon inte fanns och därmed kunde man inte utlysa till sammanträden i sommar. Efter fullmäktige skickade Socialdemokraterna ut ett pressmeddelande där man ansåg att Holst vill försöker ta en genväg för att kringå lagen. Det påståendet tillbakavisar Holst under onsdagen:
– Jag kan bara beklaga att S gör allt för att så länge som möjligt hålla sig kvar vid makten trots att de inte längre kontrollerar majoriteten i vare sig kommunstyrelse eller fullmäktige. Det är i högsta grad ett odemokratiskt beteende som i mina ögon helt i onödan förlänger en process med redan given utgång. Vi vill naturligtvis börja vårt arbete med att städa ut odemokratiska beteenden och korruption så snabbt som möjligt.

Regnbågskoalitionen: Redo att ta över
Samtliga gruppledare/ordföranden för partierna i Regnbågskoalitionen har i ett gemensamt uttalande skrivit att det finns ett tydligt samverkansavtal och att man är redo att ta över styret av kommunen fram till 2018. Målsättningarna är att öka trygghet och kvalitet i verksamheter och mer öppna demokratiska processer.

Nio polisaspiranter till lokalpolisområdet

Nyheter Den 20 januari påbörjar 190 polisaspiranter sin sex månader långa praktik hos polisen i Region Stockholm. Av dessa placeras nio aspiranter i Lokalpolisområde Sollentuna, som omfattar kommunerna Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna.

Få strömavbrott i Sigtuna – stora skillnader i landet

Nyheter Strömavbrott är ovanliga i Sverige, men de kan skapa stora problem när de inträffar. Statistik från Energimarknadsinspektionen för 2023 visar att hushållen i Sverige i snitt drabbades av 1,4 strömavbrott under året, med totalt 88 minuter utan ström per hushåll.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening