Foto: montage/märsta.nu

Holst: Man kan inte lita på regionen längre

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) riktar skarp kritik mot regionen sätt att driva kollektivtrafik: - Istället för ökade turtätheter och pålitliga tidtabeller är den allmänna uppfattningen att det bara blir sämre, uppger Holst för märsta.nu

Under en lång period i vinter har pendeltågstrafiken påverkats av personalbrist. Den här veckan och föregående har det varit indragningar i turtätheten mellan Märsta-Södertälje och Uppsala-Arlanda. Nu riktar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) kritik mot regionen sätt att styra kollektivtrafiken:
– Med den höga ambitionsnivå och storstilade mål Regionen sätter upp för bl.a. klimatomställning och Regionen som en gemensam arbetsmarknad är en fungerande kollektivtrafik en grundförutsättning. Men tyvärr litar inte Sigtuna kommuns invånare, med rätta, längre på leveransen från Regionen och andelen pendlare som åker kollektivt minskar i stället för ökar, säger Holst i ett uttalande.

I slutändan påverkar kollektivtrafiken även människors vilja att bosätta sig i kommunen enligt Holst eftersom man inte litar på att kollektivtrafiken ska gå i tid. Han kallar det som pågår för ”haveri” från Trafikverket och regionens sida. Han vill nu se att Trafikverket och regionen tar situationen på allvar med en haverikommission som analyserar orsaker och ordnar fram ett åtgärdspaket.
– Invånarna i Sigtuna betalar skatt till Regionen precis som alla andra i länet men får långt ifrån den leverans av kollektivtrafik de har rätt att begära.

EXTRA

Väsby och Sigtuna bildar kommun -Flyttar S:t pers ruin till Rosersberg

Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.

Skyddsrummen i Sigtuna – så ser läget ut

Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening