Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.
Under hösten kommer förvaltning och politiker att jobba fram det som ska omfattas av LOV i hemtjänsten, efter nyår sker de första förändringarna för brukare med hemtjänst. Sigtuna kommun kommer oavsett utförare att vara ansvarig för att hemtjänsten håller en god kvalitet. Kommunen beslutar även om vem som är behörig till hjälp och i vilken omfattning: – Våra brukares väl kommer alltid först. Det är vårt ansvar att de ska få samma insatser som tidigare, oavsett utförare. Det vill jag att de ska känna sig trygga i, säger Kristina Holmberg, chef för äldre- och omsorgsförvaltningen
Notiser Pendlarparkeringen på Västra Bagngatan upphör den sista juni i år. Kommunen har hyrt platserna av SigtunaHem som nu behöver ytan för parkering åt sina hyresgäster.
Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.
Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.