Foto: Genrebild/Daniel Iskander
Här skedde olyckorna i kommunenFoto: Nationella Viltolycksrådet

Här är risken stor för viltolycka

Den gångna veckan var det Nationella Viltolycksrådets insatsvecka för att uppmärksamma trafikanter på risken för viltolycka: - Det är oroande att viltolyckorna är så många. Det skapar både lidande för djur och människor och kostar samtidigt samhället stora summor pengar, säger Lars-Erik Nilsson, verksamhetsledare för Nationella Viltolycksrådet, i ett pressmeddelande.

Via Nationella Viltolycksrådets databas kan märsta.nu visa vart viltolyckorna inträffat i kommunen det senaste kvartalet. Sigtuna är mest olycksdrabbat med elva krockar, samtliga utom en har skett längs väg 263. Skepptuna har tio olyckor och där är det mest kring väg 273. I Märsta har fem olyckor rapporterats in, där är det omkring motorvägen det på småvägar där det finns tät skog. Odensala har två olyckor och Rosersberg tre.

Just nu är det hög risk att krocka med vilt. För att belysa detta genomförde Nationella Viltolycksrådet tillsammans med Polisen en insatsvecka 26 september-2 oktober. Man ville informera allmänhet kring välbesökta platser och man utförde även kontroller på olycksdrabbade sträckor. Nationella Viltolycksrådet uppmanar förare att vara vaksamma när man är ute på vägarna, särskilt vid skymning och gryning. Då är djuren som mest aktiva och de kan korsa vägarna när som helst och vart som helst, även inom tätbebyggt område.

EXTRA

Väsby och Sigtuna bildar kommun -Flyttar S:t pers ruin till Rosersberg

Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.

Skyddsrummen i Sigtuna – så ser läget ut

Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening