10 år efter avslutad skolgång på SSHL var snittlönen drygt 38 000 kronor.
30 500 kronor tjänade man efter examen på ArlandagymnasietFoto: Pressbild/Sigtuna kommun

Gymnasieskolan som leder till högsta lönen

Branschorganisationen Svenskt Näringsliv lanserar inför gymnasievalet en sajt med fakta om alla skolor i både kommunen, länet och landet.

I Stockholms län ska 26 000 niondeklassare välja gymnasium till under våren. För att ”underlätta” valet lanserar branschorganisationen Svenskt Näringsliv en sajt med fakta om alla gymnasieskolor. Där framgår hur många som bland annat gick ut skolan och hur många som tog examen. Samtliga gymnasieskolor i kommunen är med, SSHL, Märsta Praktiska, Arlandagymnasiet och Sveriges Ridgymnasium.

Enligt Svenskt Näringsliv är det stora skillnader i arbetslöshet beroende på vilket program man läst. Det är inte alla program som leder till jobb, poängterar Svenskt Näringsliv. På sidan finns även info om andel som varit arbetslösa, andel som har jobb och vad de tjänar idag.

Högst lön efter studier på Arlandagymnasiet har man om man gått Teknikprogrammet där snittlönen var nästan 30500 kronor i månaden (10 år efter examen), lägsta lönen fanns inom Hotell- och restaurang. Snittlönen efter studier på Josefinaskolan var 15 000 kronor (5 år efter examen). Högsta lönen på SSHL hade elever som gått Naturvetenskap, 38 400 kronor (10 år efter examen).

Fem utanförskapsområden i kommunen

Nyheter SCB och Boverket har i en ny rapport identifierat fem områden i Sigtuna som utanförskapsområden. Syftet med rapporten är att både identifiera och rikta insatser i områdena.

Sigtunaseniorer i gamingprojekt

Bostad Seniorer från BRF Trollberget i Sigtuna deltar i ett pilotprojekt som Riksbyggen och Tele2 lanserat där syftet är att minska det digitala utanförskapet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening