Grus- och sandupptagning inleds från 1 april

Varje vår, när vinterns frost börjar släppa sitt grepp, inleds arbetet med sandupptagning i Sigtuna kommun. Enligt kommunens rutiner planeras sandupptagningen att börja tidigast den 1 april, men tidpunkten kan variera beroende på väderförhållandena.

Vid skolor och förskolor krävs en särskild planering då arbetet måste utföras på kvällar och helger för att undvika störningar under verksamhetstid. För att effektivt genomföra sandupptagningen inleds arbetet ibland så tidigt som klockan 06.00 på morgonen, framförallt på områden som parkeringsplatser samt skol- och förskolegårdar, då dessa områden är tomma och tillgängliga för arbetet.

Enligt kommunens riktlinjer ska sandupptagningen vara avslutad inom en månad från det att arbetet påbörjats. Detta innebär att alla gator ska vara rensade från sand och grus senast den 1 maj.

För att underlätta sandupptagningen finns flera gator reglerade med parkeringsförbud under vissa dagar och tidpunkter. Fordon som inte respekterar dessa regler riskerar att få en parkeringsanmärkning samt att fordonet bärgas från platsen. Ägare till fordonet står sedan för kostnaden för bärgning, cirka 2 000 kronor, samt en parkeringsanmärkning på 700 kronor.

Det är viktigt för invånare att vara uppmärksamma på tillfälliga skyltar som anger när sandupptagningen är klar och parkeringsförbudet hävs. När dessa skyltar är borta återgår parkeringsplatserna till att användas enligt gällande bestämmelser.

Efter avslutad sandupptagningsperiod tar kommunen gärna emot felanmälningar relaterade till sandupptagningen, vilken kan variera beroende på väderlek och andra faktorer. Kommunen uppmanar invånare att vara delaktiga och följa de riktlinjer och regler som gäller för att underlätta det årliga arbetet med sandupptagningen och därigenom bidra till en säkrare och renare miljö i kommunen.

EXTRA

Väsby och Sigtuna bildar kommun -Flyttar S:t pers ruin till Rosersberg

Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.

Skyddsrummen i Sigtuna – så ser läget ut

Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening