En handlingsplan har antagits mellan bland annat kommuner, regionen, kriminalvården och Polisen för att bekämpa våld.
En myndighetsamverkan har inletts där bland annat Sigtuna kommun medverkar genom sammanslutningen Storsthlm som består av länets samtliga kommuner. Utöver Storsthlm är det även Länsstyrelsen, Kriminalvården, Region Stockholm, Stockholms stad och Polisen som ingår och har enats om en strategi för at bekämpa våld runt om i länet. – Vi kraftsamlar nu gemensamt mot de utmaningar som våldet innebär. Den strategi och handlingsplan som nu tagits fram ska vara vägledande för länets alla kommuner, myndigheter, näringsliv och civilsamhälle, säger regionpolischef Ulf Johansson.
Åtta mål för länet har antagit, bland annat myndigheter och aktörer ska jobba brottsförebyggande och att rättsvårdande myndigheter håller god kvalitet i utredningar och rättsprocesser.
Notiser Pendlarparkeringen på Västra Bagngatan upphör den sista juni i år. Kommunen har hyrt platserna av SigtunaHem som nu behöver ytan för parkering åt sina hyresgäster.
Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.
Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.