Foto: Sigtuna kommun

    Fortsatta trygghetsvandringar i kommunen

    Sigtuna kommun har återigen genomfört en trygghetsvandring i samarbete med flera andra viktiga aktörer. Detta initiativ syftar till att få en heltäckande översikt av olika områden och att identifiera sätt att gemensamt öka tryggheten.

    Den senaste trygghetsvandringen skedde i Valsta den 20 november med deltagande från över 20 personer från olika organisationer som kommunen, Polisen, Hyresgästföreningen, SigtunaHem och Rikshem. Vandringen sträckte sig från Buregatan till Eddaskolan via Sleipnergatan.

    Lola Svensson, samordnare för social hållbarhet på SigtunaHem, betonade vikten av samverkan och samarbete för att skapa förändring. Under vandringen i Valsta uppmärksammades bland annat trasiga lyktstolpar samtidigt som det noterades att gårdarna hade förbättrats och klotter minskat avsevärt.

    En av deltagarna, Ulf Lamvert, säkerhetsstrateg på Sigtuna kommun, underströk trygghetsvandringarnas vikt i kommunens arbete för ökad trygghet. Deltagandet ger en samlad bild av områden och möjligheten att identifiera områden där förändring behövs. Det möjliggör också möten och dialog mellan olika aktörer för framtida samarbete.

    Trygghetsvandringen följs upp med ett möte efter årsskiftet där kommunen går igenom protokollet från vandringen och granskar genomförda eller planerade åtgärder samt identifierar fortsatta behov. Detta följer en etablerad praxis för att säkerställa effektiva åtgärder för att öka tryggheten i kommunen.

    EXTRA

    Väsby och Sigtuna bildar kommun -Flyttar S:t pers ruin till Rosersberg

    Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.

    Skyddsrummen i Sigtuna – så ser läget ut

    Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.

    Nyheter

    Sport

    Kultur & Nöje

    Näringsliv

    Debatt

    Bostad

    Kampsport

    Förening