Foto: Sigtuna kommun

Förskoleklass kan vinna Webbstjärnan

Förskolebarn från Steningehöjdens skola har nominerats till Webbstjärnan för sin blogg: - Bloggen ska för det första fungera som en lärplattform och vara späckad med spännande skoluppgifter som man kan jobba med i skolan och hemma, säger pedagogen Ida Rudin.

I den riksomfattande tävlingen Webbstjärnan har det kommit in tusentals projekt men bara ett fåtal går vidare i tävlingen. Bland dessa är Förskoleklassen Rosa på Steningehöjden som under läsåret arbetat med en blogg om hur du klarar skolan, en webbtidning om världen, livet och samhället och en satt om hur elevrådsarbete fungerar. Totalt är det 16 bidrag som gör upp om priserna i Webbstjärnan.

Lärt sig skapa
Barnen i förskoleklassen har fått lära sig skapa bild, text, musik och film och de har kunnat öva bokstäver både i klassrummet och hemma med mera. Varje vecka läggs det också ut ett veckobrev för att använda bloggen som en informationskanal enligt pedagogen Ida Rudin:
– Bloggen ska för det första fungera som en lärplattform och vara späckad med spännande skoluppgifter som man kan jobba med i skolan och hemma. För det andra ska den ge ökad möjlighet till delaktighet i skolarbetet för föräldrar och anhöriga – eftersom jag publicerar både aktiviteter vi gör i klassrummet men även elevernas arbeten. Det tredje syftet är att nyttja bloggen som en informationskanal, där jag varje vecka lägger ut veckobrevet, berättar pedagogen Ida Rudin i ett pressmeddelande.

EXTRA

Väsby och Sigtuna bildar kommun -Flyttar S:t pers ruin till Rosersberg

Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.

Skyddsrummen i Sigtuna – så ser läget ut

Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening