Foto: Jamshid Jamshidi

Fick P-bot när rörelsehindrad skulle lämnas av på Arlanda

En man från Solna fick P-böter när han stannade sin bil och följde med en rörelsehindrad och synskadad äldre dam in till terminalbyggnaden på Arlanda. Tingsrätten har dock gett både kommun och polis bakläxa för boten.

Mannen skulle lämna en äldre och synskadad dam in till flygplatsassistansen i maj och fick böter av kommunen för att han stannade för länge. Mannen ansågs ha parkerat då han följde med damen in till sin assistans. Boten på 900 kronor överklagades till Polisen som dock höll med kommunen.

Tiden som angavs var 30 sekunder. Parkerar man således 29 sekunder så får man ingen bot menar mannen. Han tog överklagandet vidare till tingsrätten som gav honom rätt och undanröjde böterna. Tingsrätten anser att mannen har rätt att stanna om situationen är sådan att transport av sjuka eller rörelsehindrade ska sek.

Det är inte första gången Sigtuna kommun får kritik för sitt sätt att lappa bilar, märsta.nu rapporterade i våras om situationen på Sätunavägen. Avtalet mellan Sigtuna kommun och flygplatsägaren Swedavia är även sådant att intäkterna från felparkeringsavgifterna delas:
– Jag hoppas att p-vakten, Sigtuna kommun och Polismyndigheten i fortsättningen lärt sig mer om den lag man felaktigt hänvisat till, så att rörelsehindrade även i fortsättningen tryggt ska kunna bli skjutsade, hämtade och lämnade på Arlanda när de ska ut och resa, uppger den drabbade mannen på sin blogg.

EXTRA

Väsby och Sigtuna bildar kommun -Flyttar S:t pers ruin till Rosersberg

Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.

Skyddsrummen i Sigtuna – så ser läget ut

Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening