Foto: Daniel Iskandar

Ett år med fyrfack – Så har det gått

För ett år sedan ställde Sigtuna Vatten & Renhållning om till fyrfackskärl. Resultatet uppges än så länge vara positivt.

Många kommuninvånare var oroliga för sorteringen när Sigtuna vatten gick från två-kärlssortering till fyrfackskärl.
– Villa- och fritidshushåll i Sigtuna Kommun har hanterat insamlingssystem med fyrfackskärl väldigt bra. De har varit duktiga på att sortera ut förpackningar och tidningar/returpapper från restavfallet vilket har resulterat i att mindre restavfall har gått till förbränning som i sin tur är väldigt bra för miljön, uppger Winand Hendricks, avfallschef på Sigtuna Vatten & Renhållning.

Man fick en del synpunker i början kring flugor och larver i kärlen under sommaren eller att facken för förpackningar inte räcker till. Där har Sigtuna Vatten & Renhållning tips från FTI om att packa smart. Bland annat kan man lägga mindre förpackningar i större förpackningar och man kan även lämna förpackningar och tidningar på återvinningsstationer. Appen har också informerat om när man ska ställa ut kärlen, i början var det problem med oregelbunden tömning. Nu är det enkel att hålla koll på genom appen.

Nio polisaspiranter till lokalpolisområdet

Nyheter Den 20 januari påbörjar 190 polisaspiranter sin sex månader långa praktik hos polisen i Region Stockholm. Av dessa placeras nio aspiranter i Lokalpolisområde Sollentuna, som omfattar kommunerna Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna.

Få strömavbrott i Sigtuna – stora skillnader i landet

Nyheter Strömavbrott är ovanliga i Sverige, men de kan skapa stora problem när de inträffar. Statistik från Energimarknadsinspektionen för 2023 visar att hushållen i Sverige i snitt drabbades av 1,4 strömavbrott under året, med totalt 88 minuter utan ström per hushåll.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening