Drygt en av tio i kommunen har ett riskbruk kring alkohol vilket innebär att de riskerar fysiska eller mentala konsekvenser av sina alkoholvanor.
I den nya Folkhälsorapporten som Region Stockholm tagit fram för 2023 har länsborna alkoholvanor kartlagts rapporterar SVT Stockholm. Det handlar om invånarnas riskbruk vilket är ett dryckesmönster av alkohol som avsevärt ökar risken för fysiska eller mentala konsekvenser. Konsekvenserna kan vara beroendeproblematik eller att man skadar sig själv i samband med alkoholkonsumtion.
Riskbruket av alkohol är störst på Norrmalm i Stockholm där en av fyra anses konsumera på ett sådant sätt att man har ett riskbruk. Därefter Kungsholmen, Södermalm och Östermalm. Samtliga ligger strax över 20 procent. Sigtuna kommun är längre ner på listan med 12,02 procent. Bara i sex andra kommuner eller stadsdelar är bruket lägre. Väsby ligger strax över Sigtuna med 12,75 procent.
Notiser Pendlarparkeringen på Västra Bagngatan upphör den sista juni i år. Kommunen har hyrt platserna av SigtunaHem som nu behöver ytan för parkering åt sina hyresgäster.
Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.
Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.