1:a augusti i år blev det återigen tillåtet att flyga drönare utan tillstånd, men just kring Sigtuna kommun och norra Stockholm krävs speciella tillstånd för att ens få lyfta en meter från marken.
Många kanske tror att det är fritt fram att köra drönare nu när man lagändrat från 1:a augusti igen. Lagändringen gällde drönare med kamera. Men i princip går det inte att flyga drönare över huvud taget norr om Stockholm, i Stockholm samt i Sigtuna kommun.
Arlandas luftområde sträcker sig strax norr om Rotebro i söder till några mil norr om Knivsta samt i höjd med Sigtuna i väster till omkring Riala (Norrtälje) i öster. Inom den zonen krävs alltid tillstånd för att flyga med drönare. Så den som vill flyga en drönare i kommunen får tänka om, drönaren får inte ens lämna marken om du befinner dig i Sigtuna stad, Märsta, Rosersberg eller kring Arlanda. Enda området som inte omfattas av drönarförbud är västra Sigtuna, väster om Garnsviken.
Notiser Pendlarparkeringen på Västra Bagngatan upphör den sista juni i år. Kommunen har hyrt platserna av SigtunaHem som nu behöver ytan för parkering åt sina hyresgäster.
Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.
Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.