Kyrkovalet sker i höst och kommuninvånare kan rösta dels till fyra olika kyrkofullmäktigen.
Kommuninvånare, beroende på var de bor, kan rösta dels till kyrkofullmäktige för Sigtuna församling, Husby-Ärlinghundra församling, Norrsunda församling, Vålsta församling och Skepptuna församling. Medlemmar i Svenska kyrkan kan rösta och det finns ett antal lokala partier som medverkar i valet till Kyrkofullmäktige.
Dessutom röstar man till Kyrkomötet och stiftsfullmäktige. Samtliga kandidater offentliggjordes under måndagen. Valdagen är 19:e september men man kan förtidsrösta från 6:e september. Kyrkovalet handlar om vad Svenska kyrkan ska vara och göra. Exempelvis hur gudstjänstlivet ska se ut, om barnverksamhet eller hur hög kyrkoavgiften ska vara. Fem miljoner uppges vara röstberättigade i hela riket.
Nyheter SCB och Boverket har i en ny rapport identifierat fem områden i Sigtuna som utanförskapsområden. Syftet med rapporten är att både identifiera och rikta insatser i områdena.
Nyheter I Sigtuna kommun saknar 53 procent av personalen i förskolan rätt utbildning, vilket innebär att de varken har förskollärarexamen eller utbildning som barnskötare.
Nyheter Seniorer från BRF Trollberget i Sigtuna deltar i ett pilotprojekt som Riksbyggen och Tele2 lanserat där syftet är att minska det digitala utanförskapet.
Notiser Papporna i kommunen tar cirka 4 av 10 vabbdagar. Det är fortfarande mammorna som tar största ansvaret för vabb både i kommunen, länet och nationellt.
Nyheter Birgitta Pettersson avtackades som kommundirektör under fredagen. Marie Lundqvist tar över som tf. kommundirektör i väntan på att rekryteringen av den blivande ska bli klart.