Aspvägen öppnades upp men farthindret som lagts ut är inte tillräckligt enligt boende. Foto: Insändarbild
Boende vill hålla Aspvägen stängd
Flera av de boende längs Aspvägen vill egentligen hålla den fortsatt stängd: - Det körs för fort, säger en av de som bor längs gatan.
Ett antal av de 16 bostädsinnegavarna längs Aspvägen ville hålla gatan stängd för genomfartstrafik men fick inte gehör för sina argument i samband med Bygg- och trafiknämndens sammanträde. Gatan öppnas upp, många som bor i Arenberga jublar då de slipper åka runt Norrbacka för att ta sig till centrala Märsta eller mot väg 263.
Men boende längs gatan som protesterar säger sig vara oroliga för sin och sina barn och barnbarns säkerhet då det körs för fort enligt dem. Farthindren som kommunen lovade ska vara på plats under fredagen, något som skedde kort efter att märsta.nu var i kontakt med kommunen. – Helst vill vi hålla gatan stängd, om det inte går vill vi se farthinder som sänker hastigheten ordentligt, säger en av de boende.
Farthindren som nu lagts ut anses dock inte bidra till sänkt hastighet då de lagts ut i ”midjorna” och inte längs accelerationssträckorna enligt den boende.
Notiser Pendlarparkeringen på Västra Bagngatan upphör den sista juni i år. Kommunen har hyrt platserna av SigtunaHem som nu behöver ytan för parkering åt sina hyresgäster.
Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.
Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.