Fastigheterna ligger i anslutning till Valstaskolan och VattentornetFoto: Jamshid Jamshidi/arkiv

Baracker i Valsta ska rivas

Kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa (S) meddelade på måndag kväll att man avser riva två fastigheter som står på Bragegatan i Valsta: - Beslutet är helt rätt och äntligen kommer kommunen att kunna få rådighet över området. Processen har dragit ut onödigt länge och efter diskussion med majoriteten har vi kommit fram till rivningsbeslutet. Det känns bra att vi nu har hittat en väg framåt med en långsiktig lösning, säger Khalifa i ett pressmeddelande.

I en interpellation till kommunfullmäktige hävdade oppositionsrådet Olov Holst (M) att det pågick illegal spelverksamhet i barackerna på Bragegatan i Valsta, intill Valstaskolan. Dessutom skulle föreningen som hyrde lokalerna inte längre finnas och en hyresskuld på flera hundra tusen till kommunen ha uppstått. På måndag kväll gav Kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa (S) besked om att de två fastigheter som finns på Bragegatan ska rivas. Pengar för att genomföra rivningen finns avsatta i årets budget.

Föreningarna som använder lokalerna är Valsta Syrianska förening och Kurdiska föreningen.
– Beslutet är helt rätt och äntligen kommer kommunen att kunna få rådighet över området. Processen har dragit ut onödigt länge och efter diskussion med majoriteten har vi kommit fram till rivningsbeslutet. Det känns bra att vi nu har hittat en väg framåt med en långsiktig lösning, kommenterar Khalifa.

EXTRA

Väsby och Sigtuna bildar kommun -Flyttar S:t pers ruin till Rosersberg

Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.

Skyddsrummen i Sigtuna – så ser läget ut

Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening