Sigtuna är en av nio kommuner i länet som säger upp nyanländas hyreskontrakt efter två år.
Nio kommuner i länet säger upp kontrakten för nyanlända, bland dessa Sigtuna. märsta.nu har rapporterat ett flertal gånger om att nyanlända riskerar vräkning på grund av att Sigtuna kommun följer den sk EBO-lagen. Ebo-lagen innebär att kommunens skyldighet gentemot staten är att erbjuda bostad i två år, under den tiden är det tänkt att den nyanlände ska hinna etablera sig på bostadsmarknaden.
I Sundbyberg har man exempelvis förlängt avtalet för barnfamiljer och kvotflyktingar upp till fyra år. Så sent som i somras rapporterade märsta.nu om att kvotflyktingar sades upp från sina kontrakt. Något som kommunen i sig har rätt att göra. Bara i Nynäshamn och Nykvarn finns möjlighet möjlighet att på något sätt bo kvar i kommunen efter de två åren enligt en kartläggning som Dagens Nyheter har gjort.
Blåljus Under lördagseftermiddagen anmäldes en man för ringa misshandel i Sigtuna. En kvinna kontaktade polisen vid 15.30 och uppgav att hon blivit misshandlad av sin man.
Nyheter Befolkningen i Sigtuna kommun ökade med 131 personer under tredje kvartalet 2024, visar nya siffror från SCB. Kommunen hade vid kvartalets slut 52 662 invånare, en ökning med 126 personer jämfört med samma tid förra året.
Nyheter SCB och Boverket har i en ny rapport identifierat fem områden i Sigtuna som utanförskapsområden. Syftet med rapporten är att både identifiera och rikta insatser i områdena.
Nyheter I Sigtuna kommun saknar 53 procent av personalen i förskolan rätt utbildning, vilket innebär att de varken har förskollärarexamen eller utbildning som barnskötare.
Bostad Seniorer från BRF Trollberget i Sigtuna deltar i ett pilotprojekt som Riksbyggen och Tele2 lanserat där syftet är att minska det digitala utanförskapet.