Ett förslag på hur Grannstödsbilen kan se utFoto: Pressbild
Avslag för grannstödsbilen
Enligt Grannsamverkarna i Sigtuna kommun kommer kommunen inte att avsätta budgeterade medel för en grannstödsbil, för att undvika politisk oenighet i frågan uppmanar man partier att inte lägga in medel i enskilda budgetar.
Grannsamverkarna i Sigtuna kommun skriver i ett mail till märsta.nu att kommunledningen inte avser stödja en sk Grannstödsbil i sin budget för 2020. Men enligt pressmeddelandet så skulle andra partier kunna budgetera in bilen och då skulle frågan kunna bli politiskt. Något som Grannsamverkarna inte vill. – I den offentliga diskussionen skulle i så fall, tror vi, den redan befintliga grannsamverkans-verksamheten i kommunen riskera att påverkas negativt, liksom också föreningens pågående arbete med att bygga upp ytterligare grannsamverkan, står det i pressmeddelandet från Grannsamverkarna.
Man har skickat ut en skrivelse till samtliga partier i opposition om att inte budgetera med grannstödsbilen, däremot tar man inte tillbaka förslaget utan man hoppas på politisk enighet i framtiden.
Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.
Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.