Polis vid BristaFoto: Insändarbild

Aktivistgrupp stoppade bränsleleverans

Aktivistgruppen Flyglarm Arlanda genomförde under söndagen en protest mot utbyggnaden av Arlanda och gruppen själv uppger att man stoppade leverans av bränsle till Arlanda flygplats.

Många kommuninvånare hörde under söndagen av sig till märsta.nu med anledning av en folksamling vid tågspåren i höjd med Brista. Det visade sig vara Flyglarm Arlanda som genomförde sin protest mot utbyggnaden av Arlanda. Enligt gruppen ska man ha lyckats stoppa leverans av bränsle från tågleveransen till Arlanda.

Det går pipelines mellan Brista direkt till Arlandas bränsledepå. Tåget kommer dagligen från Gävle hamn till Brista för att leverera bränsle. Tidigare körde tankbilar från Värtahamnen upp till Arlanda med bränslet men efter att den nya lösningen blivit klar så går fartygen till Gävle och därefter med tåg.

Radio Stockholm skriver att hälften av gruppen tog sig in innanför staketet för att försöka stoppa leveransen. Det är ännu inte bekräftat om aktionen i själva verket fungerade då polis fanns på plats i anslutning till protesten. Flyglarm Arlanda skriver följande via Facebook; ”Men idag har vi stoppat verksamheten. Green cargo har stängt anläggningarna i 24 timmar av säkerhetsskäl för att vi befinner oss i området. Vi har meddelat driftledningen att vi fredligt kommer stoppa bränsletåget att köra in och att vi hoppas att de stoppar det, vilket alltså nu har skett.

EXTRA

Väsby och Sigtuna bildar kommun -Flyttar S:t pers ruin till Rosersberg

Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.

Skyddsrummen i Sigtuna – så ser läget ut

Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening