2,5 miljoner till lovskola

Sigtuna kommun får 2,5 miljoner av regeringen för att arrangera lovskola i år: - Att få lite extra tid med lärare, en chans till att nå målen, kan vara det som avgör framtiden för en elev. Därför är lovskolan viktig och vi har sett hur lovskola med kvalitet gör skillnad för resultaten, säger utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) i ett pressmeddelande.

Kommunerna i Stockholms län får ca 23 miljoner kronor för att bedriva lovskola under, 2,5 miljoner av dessa hamnar i Sigtuna kommun. Sigtuna kommun har haft lyckade arrangemang av Lovskola under sommarlovet men det är inte bara på sommaren som lovskola arrangeras utan det finns möjlighet att göra det på något utav de andra loven. Lovskola ska även erbjudas alla som går ut åk 9 utan behörighet till nationellt gymnasieprogram.
– Behörighet till gymnasiet är den viktigaste biljetten in i framtiden. Alla barn ska ha möjligheter att nå de kunskaper man behöver för livet. Därför är det viktigt att alla elever som efter åttan och nian behöver det får möjligheten till extra skoltid på loven, kommenterar utbildningsminister Gustav Fridolin (MP).

Stockholms kommun är den kommun som får mest av alla i länet, 10,8 miljoner, därefter kommer Sigtuna som klar tvåa. Trean på listan, Botkyrka, får 1,3 miljoner kronor. Grannkommunen Väsby får 318 000 kronor.

Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden säger att Sigtuna kommun får pengarna för att man arrangerar lovskola fler gånger än andra kommuner. I år blev det nio veckor denna sommar.

EXTRA

Väsby och Sigtuna bildar kommun -Flyttar S:t pers ruin till Rosersberg

Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.

Skyddsrummen i Sigtuna – så ser läget ut

Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening