Foto: Jamshid Jamshidi

Läget i fotbollstabellerna

Det är halvtid i fotbollen! Så här har det gått för bygdens lag efter vårsäsongen.

Division 3 Norra Svealand
Märsta IK klättrade upp på åttonde plats i tabellen efter sista matchen för våren i onsdags då det blev seger med 1-0 mot Västerås IK. MIK är dock bara en poäng från negativt kval och två från nedflyttning.

Division 4
FC Arlanda är tvåa i tabellen inför hösten på samma poäng som ettan Uppsala-Kurd, lagen möts i en seriefinal 24:e augusti i Märsta.

Division 5 Östra
Rosersbergs IK ledde serien länge men är tvåa med en match mindre spelad än Gimo. RIK föll i sista matchen mot bottenlaget Trikadien med 2-1. Joakim Nilsson har spottat in mål och är tvåa i skytteligan på femton mål.

Division 6 Södra
Märsta IK2 parkerar i mitten av tabellen med 16 poäng, Wigör är hopplös jumbo med tio raka nederlag och -54 i målkolumnen.

Division 7 Södra
Serien toppas av de tre kommunlagen Arlanda2, Rosersbergs IK2 och Märsta Syrianska FC. Nyligen möttes Arlanda och Märsta Syrianska i ett derby som lockade 200 åskådare till Midgårdsvallen. Sigtuna IF är sjua på 12 poäng, sju från ettan Arlanda2.

Division 3 Dam
RIK/Sif har lyckats ta sig upp över nedflyttningsplats men är nästjumbo på sju poäng, tre tillgodo på Danmark.

Division 5 Östra Dam
Wigör/Knivsta är åtta på sex poäng, till ettan Häverödal är det dock hela 22 poäng.

division 3

Nytt nederlag för MIK

Fotboll Märsta IK fortsätter att kämpa i Division 3 Norra Svealand och förlorade återigen, denna gång mot Procyon, vilket innebär ett stort steg närmare nedflyttning till Division 4.

IFK Märsta på Veteran-VM

Friidrott I Göteborg samlades 8000 aktiva deltagare, i åldrarna 35 till 95 år, för att tävla om medaljer i olika grenar. Av dessa deltagare var nästan 2000 svenskar.

division 3

Första segern på fyra månader för MIK

Fotboll Märsta IK tog säsongens andra seger och den första sedan premiären i april. Kevin tour gjorde 1-0 i 62:a minuten och Xavier Espinoza Contreras ökade på kort därpå.

hockeyettan

Så spelar Wings i Hockeyettan

Ishockey Under tisdagen fattade Svenska Ishockeyförbundets tävlingsutskott beslut om nya seriebestämmelser för Hockeyettan säsongen 2024/2025.

division 6

Jumbon nollade Sigtuna IF

Fotboll Sigtuna IF föll oväntat i mötet hemma mot Gränby. Jumbon Gränby tog säsongens första seger när man besegrade SIF med 1-0.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening