Johannes YucelFoto: Gävstedt Photo

Wingstalang i Idaho

Wingsfostrade Johannes Yucel, 20, tog chansen att spela amerikansk juniorhockey efter att säsongen med Wings avslutats och han har nu tre poäng på två matcher med Idaho Junior Steelheads.

Idaho Junior Steelheads spelar i Western States Hockey League, en av flera amerikanska juniorhockeyligor. I laget finns Johannes Yucel som lämnade Wings. Även Elliot Lorraine som förra året var i Wings finns i laget. Lorraine är lagets bästa poängplockare med 69 poäng på 27 matcher. Johannes yucel har bara spelat i tre matcher och noterats för två mål och en målgivande passning. Han noterades för två poäng i debuten mot Whitefish Wolverines. Johannes kan vara med i åtta återstående grundseriematcher innan slutspel. Johannes coach är John Oliver som räknas som en av de främsta amerikanska juniortränarna:
– Det är just det Wings som klubb är så bra på att försöka ge spelare möjligheter att utvecklas på en annan nivå. Eftersom resan för Wings tog slut så var det inte ett så svårt beslut för Johannes att ta trots det var en match kvar i Allettan.
Johannes äventyr pågår till mitten av april sen kommer han hem. Men vem vet vad det leder till i slutändan, säger hans mamma Sarah som även är medieansvarig i Wings.
handbollsligan

Skånela fortfarande poänglöst

Handboll Skånela står alltjämt på noll poäng efter fyra matcher i Handbollsligan. På söndag kom fjärde raka nederlaget när man föll borta mot IFK Kristianstad.

Framgångar för Pingiskliniken

Sport Pingiskliniken som grundades 2015 har i syfte att locka fler seniorer till sporten. Nu har kommunen beviljat bidrag för inköp av fler pingisbord.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening