Viktor Östlund till vänster skakar hand efter att ha signerat ett kontrakt med Wings. Foto: Facebook/Wings

Viktor besegrade cancern och är nu klar för Wings

Hockeylegenden Thomas ”Osten” Östlunds son Viktor drabbades av cancer i januari men har nu besegrat den och är presenterad som Wings målvakt den kommande säsongen: - Det är mycket glädjande att Viktor nu är frisk, och han kommer ge oss många härliga stunder i Pinbackshallen och på bortais, uppger Wings i ett pressmeddelande.

Viktor är son till förre DIF-målvaltem Thomas ”Osten” Östlund och givetvis valde han att gå i pappas fotspår valde att vakta en bur. Han var en stor talang för något år sedan och fick som 19-åring kontrakt med schweiziska Lugano, därifrån lånades han dock ut till Arboga som han representerade den gångna säsongen. Eller i alla fall fram till nyår. I slutet av förra året blev han sjuk och hade feber som varade i 35 dagar. Efter en månads utredning fick han diagnosen Hodkins lymfom och att han skulle genomgå cellgiftsbehandling var 14:e dag.
– I början visste jag inte vad det var för diagnos. Jag var chockad och tog inte in allt. Men alla omkring, familj och vänner, var nere, har Viktor berättat för Aftonbladet i vår.

Drabbade även NHL-legenden
Lymfkörtelcancer drabbades även hockeylegenden Mario Lemieux av och han kunde snabbt komma tillbaka till rinken, han spelade direkt efter cellgiftsbehandlingarna. Viktor har dock satsat fullt på att bli friskt eftersom han tappat 12 kilo och att hans immunförsvar kraftigt försvagades. 24:e juni ska behandlingen vara helt klar men redan nu väljer Wings att presentera honom som sin kommande målvakt säsongen 15/16. Han tillhör dock fortfarande Lugano och hoppas hitta formen igen i Märsta. Viktor är en stor målvakt som även spelad med AIK:s juniorlag och Almtuna i Allsvenskan.

handbollsligan

Skånela fortfarande poänglöst

Handboll Skånela står alltjämt på noll poäng efter fyra matcher i Handbollsligan. På söndag kom fjärde raka nederlaget när man föll borta mot IFK Kristianstad.

Framgångar för Pingiskliniken

Sport Pingiskliniken som grundades 2015 har i syfte att locka fler seniorer till sporten. Nu har kommunen beviljat bidrag för inköp av fler pingisbord.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening