Foto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

Tony till Lugano

Tony Mårtensson stannar utomlands ytterligare en säsong då schweiziska Lugano presenterat honom som nyförvärv: - Det är dags för nya utmaningar, säger Tony till Luganos sajt.

Tony blev nyligen mästare i KHL men då hans kontrakt gick ut så valde både han och S:t Petersburg att det blir skilda vägar. Tony har ryktats komma hem till Sverige eftersom han bygger hus i Granby men stannar alltså utomlands. På tisdagen presenterades han som nyförvärv i Lugano, Schweiz, där svenskarna Peter Andersson och Fredrik Pettersson finns. Enligt sajten RSI.ch vill Tony spela för en ambitiös klubb.
– Sex år i KHL med två titlar och fem underbara säsonger i S:t Petersburg har varit en fantastisk upplevelse. Men det är dags för nya utmaningar och när Lugano hörde av sig var lätt, säger Tony till Luganos hemsida.
Skrivit på för två år
Enligt Luganos hemsida rör det sig om ett tvåårskontrakt och därmed blir Tony 37 när kontraktet löper ut. Tony har ett bra minne av staden då han besökte den med Brynäs för 15 år sedan och hela läktaren skanderade legendaren Tommy Sjödins namn. Då tänkte han att ”Wow! Det måste vara bra att spela i den här staden”. Lugano spelar i den schweiziska högstaligan och den gångna säsongen förlorade laget mot Geneve i kvartsfinal.
handbollsligan

Skånela fortfarande poänglöst

Handboll Skånela står alltjämt på noll poäng efter fyra matcher i Handbollsligan. På söndag kom fjärde raka nederlaget när man föll borta mot IFK Kristianstad.

Framgångar för Pingiskliniken

Sport Pingiskliniken som grundades 2015 har i syfte att locka fler seniorer till sporten. Nu har kommunen beviljat bidrag för inköp av fler pingisbord.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening