Foto: Insändarbild/Arkiv

Succé för Daniel i Örebro

Daniel Marmenlind som för några år sedan gjorde succé i TV-pucken för Uppland tillsammans med Philip Alftberg gör nu bra ifrån sig i Örebro och spås snart knipa en plats i Elitserielaget.

Daniel Marmenlind och Philip Alftberg är två supertalanger som fostrats inom Wings. Daniel hamnade i Örebro medan Philip spelar i Brynäs. Båda gör nu bra ifrån sig i respektive lags ungdomssverksamhet. För inte så länge sedan var de båda målvakter men Philip bestämde sig för att sadla om och gjorde succé. Så pass mycket att nu är i Brynäs. För Daniels del fortsätter framgångarna i Örebro. Han står där i lagets J20-lag. Innan jul var han en stark bidragande orsak till att Örebro för första gången kunde ta sig till J20 Superelit topp 10. Hans räddningsprocent före jul var .935.
–  I de senaste två matcherna (Leksand och Färjestad) har jag inte spelat på topp men i dag kom jag upp iden nivå jag vill även om vi förlorade. Jag tappade pucken lite oturligt vid andra målet, annars tycker jag att det gick bra, säger Daniel till Nerikes Allehanda på webben.
Åker till Tjeckien
Inför säsongen bytte han från Djurgården till Örebro på grund av lite faktorer samt att han kände målvaktstränaren i Örebro, Kristoffer Ericsson. I J20-laget bildar han par med Oscar Fröberg. J20-tränaren Lars Ivarsson hyllar Daniel för hans förmåga att glömma gamla misstag och fokusera på nästa puck. I februari kommer han att åka med J18-landslaget till Tjeckien där de möter USA, Tjeckien, Finland och Ryssland. På sikt är det spel i SHL som häller:
– Det skulle vara jättekul att få chansen, det man jobbar för. Varje chans man får att träna med A-laget försöker man göra så bra ut av som möjlig, säger Daniel enligt Nerikes Allehanda.
Fotnot: Även Philip har gjort landskamper i år men är inte uttagen till turneringen i Tjeckien. På 9 U18 kamper har Philip en assist. Daniel har vaktat kassen i två landskamper med målsnitt på 3,81.
hockeyettan

Första segern för Wings

Sport Wings tog säsongens första seger när man besegrade Nyköping hemma i Pinbackshallen på söndagen.

hockeyettan

Så spelar Wings i Hockeyettan

Sport Under tisdagen fattade Svenska Ishockeyförbundets tävlingsutskott beslut om nya seriebestämmelser för Hockeyettan säsongen 2024/2025.

hockeyettan

Färdigspelat för Wings

Sport I en intensiv match mellan Wings och Clemensnäs, som slutade 2-3 till Clemensnäs favör, fick publiken bevittna ett kämpande Wings-lag som satte full fart från start.

hockeyettan

Wings föll hemma mot Kalix

Sport I en intensiv match mellan Wings och Kalix i Hockeyettan fick publiken uppleva ett högt tempo och flera spännande ögonblick.

hockeyettan

Wings tog tredje raka

Sport I en intensiv match i Hockeyettan stod Wings emot Strömsbro i en jämn tillställning som slutade 1-1 efter ordinarie tid och först på straffar kunde Wings vinna.

hockeyettan

Seger i debuten för coach Lidström

Sport Wings Hockey stod inför en tuff utmaning när de mötte Strömsbro på bortaplan. Trots detta visade laget upp en imponerande prestation som ledde till en välförtjänt seger.

hockeyettan

Wings besegrat av tabelljumbon

Sport Wings föll på nytt i Hockeyettan och riskerar nu att hamna i negativt kval. På söndag väntar viktigt bottenmöte i Pinbackshallen.

hockeyettan

Onödig förlust för Wings i Surahammar

Sport I en intensiv match mellan Surahammar och Wings visade båda lagen upp en imponerande prestation, men det var Surahammar som till slut drog det längsta strået och vann med 2-1.

hockeyettan

Wings besegrar Falun med 5-3 efter stark prestation

Sport Efter gårdagens besvikelse var Wings redo att återta kontrollen och säkra en seger mot Falun i Hockeyettan. Spelet var intensivt från första stund, och Wings visade en imponerande laginsats för att säkra en välförtjänt seger.

hockeyettan

Wings föll i Pinbackshallen mot Borlänge

Sport I en intensiv kamp på isen stod Wings och Borlänge ansikte mot ansikte i en händelserik match i Hockeyettan. Borlänge lyckades ta hem segern med en knapp marginal på 4-2.

hockeyettan

Wingsmatch avbröts

Sport Matchen mellan Surahammar och Wings i Hockeyettan avbröts vid 3 minuter och 32 sekunder in i den andra perioden på grund av en omfattande skada på isen. Vid ställningen 4-2 till Surahammar var båda lagen mitt uppe i den andra perioden när problem med isen uppdagades.

hockeyettan

Wings vann i Norrbotten

Sport Wings tog hem tre poäng mot Kalix när lagen möttes i Norrbotten på lördagen. 6-3 slutade matchen för Wings.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening