Skånela dominerade mot Heid

Skånela visade sin styrka i Damallsvenskan på lördagen med en stabil seger över gästande Heid, där slutresultatet skrevs till 29-25.

Matchen var i princip Skånelas från start till slut; redan i halvtid hade hemmalaget en trygg ledning på 14-11. Under andra halvlek fortsatte Skånela att hålla ett stadigt försprång med en ledning på 3-4 mål genom stora delar av halvleken.

Efter matchen var tränarna Magnus Eriksson och Patrik Wild nöjda med insatsen, särskilt med försvaret som de menade fungerade riktigt bra matchen igenom. Samtidigt efterlyste de ett något enklare spel från sitt lag för att maximera effektiviteten. De noterade även att Heid gjorde ett bra jobb i sitt försvar, särskilt under första halvlek, men att Skånela över tid höll högre kvalitet i sitt eget försvarsspel.

Offensivt stack Olivia Eketjäll ut med sina sex mål, tätt följd av Kinga Kozdra med fem och Nathalie Söhrman med fyra.