Christian Sandsund visade vägen med två målFoto: Arkiv

Rosers vann seriefinalen

Rosersbergs IK vann seriefinalen i Barkarby med 7-5 efter två mål från Christian Sandsund och Linus Jämtdal.

I den tidiga seriefinalen rasade ordkriget inför matchen. Det fick Rosersberg att tända till och man visade direkt vart skåpet skulle stå i Björkebyhallen i Järfälla inför 203 åskådare. Christian Sandsund satte första målet efter 2.51 och Linus Jämtdal ökade på efter 14.16. Bele reducerade men varje gång det hände så visade Rosers att de hade en växel till att sätta in. Närmare än 3-4 kom inte hemmalaget. I tredje avgjordes matchen när Alex Jansson sköt in 6-3 i mitten av tredje. Bele replikerade med två snabba men det var aldrig någon fara på taket även om Bele fick chans att kvittera i PP. Christian Sandsund som inledde målskyttet såg också till att avsluta det hela med sitt 7-5 mål i box play.

Sportchefen Raschke skriver på klubbens sajt att Alex Kinell utsågs till matchens lirare men han passar också på att plussa för Kim Kulich i målet.
– Vi vinner för att vi gör flera mål än Bele vilket är det som räknas. Vi är trötta på slutet efter att ha tvingats spela på väldigt begränsat med spelare på grund av skador, jobb & resor. Vi ska inte heller förringa att matchen spelades i ett betydligt högre tempo en tidigare matcher, analyserar Fredrik Raschke.

Målen
Sandsund 2, L.Jämtdal 2, Jansson, Kinell, Levén.

Fotnot: Highlights från matchen uteblir då det inte blev någon sändning på grund av för dåliga förutsättningar för tv-produktion.

handbollsligan

Skånela fortfarande poänglöst

Handboll Skånela står alltjämt på noll poäng efter fyra matcher i Handbollsligan. På söndag kom fjärde raka nederlaget när man föll borta mot IFK Kristianstad.

Framgångar för Pingiskliniken

Sport Pingiskliniken som grundades 2015 har i syfte att locka fler seniorer till sporten. Nu har kommunen beviljat bidrag för inköp av fler pingisbord.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening