Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Märstatalang fortsätter på Gotland

Märstabon Elin Gabrielsson är klar för SSL-laget Endre IF och flyttar till Gotland från och med nästa säsong: - Det känns spännande och inspirerande. Endre som klubb har gjort ett oerhört seriöst och proffsigt intryck på mig och det är en förening som andas innebandykultur, säger Elin till Endre IF:s hemsida.

Endre IF slutade fyra i SSL och åkte ut direkt mot IKSU i kvartsfinal. Till nästa säsong hoppas man gå längre sedan man knytit upp märstabon och landslagstalangen Elin Gabrielsson. Elin är 20 år och har tidigare gått på Arlandagymnasiet samtidigt som hon spelat innebandy på hög nivå, bland annat har hon 20 U19-landskamper på meritlistan vilket är mest någonsin i landet. Hon har också representerat A-laget i samband med Finnkampen och VM-kval. Endres huvudtränare, Alexander Brinkman, säger till klubbens hemsida att det ska bli spännande att se hur hon utvecklas en ny och mer utmanande miljö.
– Elin Gabrielsson är en spelskicklig back med ett mod som är oöverträffat. Hon kan sätta tempo i spelet och slå öppnande pass från alla lägen. Elin har dessutom en väl utvecklad fysik med snabbheten och fotarbetet som absolut spetsegenskap, kommenterar Brinkman.
Förde upp FBC till SSL
Elin själv tycker att det känns spännande och inspirerande eftersom Endre gjort ett seriöst och proffsigt intryck på henne. Hon anser att Endre är rätt för att nå ytterligare en nivå och fortsätta utvecklas. I Uppsala har hon varit med och spelat upp FBC till SSL men laget missade där slutspel i år.
– Jag hoppas kunna bidra med snabba fötter, ett stort krigarhjärta och förhoppningsvis en och annan skön macka, säger Elin.

 

handbollsligan

Skånela fortfarande poänglöst

Handboll Skånela står alltjämt på noll poäng efter fyra matcher i Handbollsligan. På söndag kom fjärde raka nederlaget när man föll borta mot IFK Kristianstad.

Framgångar för Pingiskliniken

Sport Pingiskliniken som grundades 2015 har i syfte att locka fler seniorer till sporten. Nu har kommunen beviljat bidrag för inköp av fler pingisbord.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening