Rosersbergs IK blir en profil fattigare när stjärnan Linus Jämtdal väljer att hjälpa Djurgården upp i SSL.Foto: märsta.nu-TV/Arkiv

Linus avslutade med tre poäng

Linus Jämtdal var tillbaka i Rosersberg efter några veckor i Thailand, men 10-5-segern mot Tyresö på söndagen var det sista från hans klubba denna säsong då han lånas ut till Djurgården i Allsvenskan.

Det var match i en period, sedan visade Rosersberg klassen och ryckte ifrån till 6-3. Tyresö kom upp till 5-6 men då kom nya mål från Rosersberg, slutresultatet skrevs till 10-5. Bröderna Jämtdal var tillbaka efter ett par veckor i Thailand och Linus stod för normala 1+2 i målprotokollet. Daniel Eklund svarade för ett hattrick samt en assist. RIK rycker därmed i tabellen och har sju poäng till trean. Det är alltjämt två poäng ner till tvåan Bele Barkarby. Nästa match spelas först 29:e januari då Ingarö kommer till Rosershallen.

Linus lånas ut
Efter matchen blev det klart att de tre poängen från Linus klubba var de sista i Rosers denna säsong. Linus har fått sitt önskemål uppfyllt om att få spela säsongen ut i Djurgården som går för SSL-spel. Djurgården ska ha uppvaktat Linus en tid. Linus svarade för 75 poäng på 13 matcher i Division 2.
– Nu avslutar han säsongen hos dem för att sedan komma åter en utmaning rikare och med ett högre tempo i kroppen, skriver RIK på sin hemsida.

Målen
Eklund 3, Sandsund 2, Levén 2, Swahn 2, Jämtdal 1

handbollsligan

Skånela fortfarande poänglöst

Handboll Skånela står alltjämt på noll poäng efter fyra matcher i Handbollsligan. På söndag kom fjärde raka nederlaget när man föll borta mot IFK Kristianstad.

Framgångar för Pingiskliniken

Sport Pingiskliniken som grundades 2015 har i syfte att locka fler seniorer till sporten. Nu har kommunen beviljat bidrag för inköp av fler pingisbord.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening