Foto: TV4/Arkiv

Jonas klar för nytt mästerskap

Sigtunadomaren Jonas Eriksson kommer att döma EM i sommar då han tagits ut av UEFAS domarkommitté till uppdraget: - Det ska bli jättekul att tillsammans med vårt landslag representera Sverige i EM. Nu hoppas jag också att mina kollegor ansluter, säger Jonas enligt Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Jonas befinner sig just nu på Klubblags-VM där han och hans team på onsdagen dömer en semifinal. Tidigare under dagen fick han besked av UEFA:s domarbas Pierluigi Collina om att han blir en av huvuddomarna i EM till sommar. Jonas assisterande, knivstabon Daniel Wärnmark och Mathias Klasenius, har ännu inte tagits ut med han hoppas givetvis få med sig dem.
– Övriga domare kompletteras i januari och jag vill verkligen betona att det är mina kollegor som tillsammans med mig gjort att vi nått den nivån vi är på, säger Jonas enligt svenskfotboll.se

EM 2012 gav bränsle
Sommarens mästerskap blir Jonas tredje raka då han var med 2012 i Polen/Ukraina och VM i Brasilien:
– EM 2012 var första mästerskapet, mycket känslor. Skulle jag klara pressen? Vi gjorde bra matcher, bland annat Holland-Tyskland, men fick ingen slutspelsmatch vilket vi saknade. Men det gav bränsle till nysatsning, fortsätter Jonas.

Har tre samlingar inför turneringen
18 domare är uttagna till att döma de 51 matcherna skriver UEFA på sin hemsida. Fram till premiären ska domarna ha tre samlingar, dels i januari och februari men även i april. 6:e juni anländer domarna till Frankrike för att döma turneringen.
– Det ska bli jättekul att tillsammans med vårt landslag representera Sverige i EM. Nu hoppas jag också att mina kollegor ansluter. Men vi lever i nuet, nu är det onsdagens semifinal som gäller först och främst

handbollsligan

Skånela tippas åka ur

Sport Skånela IF, nykomlingar i herrarnas högsta handbollsserie, tippas av många att sluta sist i tabellen inför den kommande säsongen.

Gå-fotboll för äldre lanserades i Märsta

Fotboll Märsta IK har nyligen introducerat ett initiativ med gåfotboll för personer över 60 år. Syftet satsningen är att erbjuda en aktivitet som främjar både fysisk hälsa och social interaktion bland äldre.

division 3

Nytt nederlag för MIK

Fotboll Märsta IK fortsätter att kämpa i Division 3 Norra Svealand och förlorade återigen, denna gång mot Procyon, vilket innebär ett stort steg närmare nedflyttning till Division 4.

IFK Märsta på Veteran-VM

Friidrott I Göteborg samlades 8000 aktiva deltagare, i åldrarna 35 till 95 år, för att tävla om medaljer i olika grenar. Av dessa deltagare var nästan 2000 svenskar.

division 3

Första segern på fyra månader för MIK

Fotboll Märsta IK tog säsongens andra seger och den första sedan premiären i april. Kevin tour gjorde 1-0 i 62:a minuten och Xavier Espinoza Contreras ökade på kort därpå.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening