Oliver Ödman Hadzinikolic i matchen mot Tierp. Foto: Carina Gävstedt/Gävstedt Photo

Här kommer nästa wingstalang

Wings har fått en ny stortalang som bara 17 år gammal spelade Division 1-hockey på onsdagen, Oliver Ödman Hadzinikolic : - Jag spelade två matcher förra säsongen med A-laget utan att göra poäng, säger Oliver till Norrtälje Tidning.

Efter William Karlsson, Daniel Marmenlind och Philip Alftberg kommer här nästa potentiella Wingsexport, Oliver Ödman Hadzinikolic, på onsdagen spelade han sin första A-lagsmatch för säsongen men han gjorde även två förra säsongen. Det slutade med att han fastställde slutresultatet till 4-0 mot Tierp.
– Det höjer också ens självförtroende, jag spelade två matcher förra säsongen med A-laget utan att göra poäng, sa Oliver till Norrtelje tidning inför matchen.

Norrtälje som moderklubb
Oliver är ursprungligen från Norrtälje men har spelat ungdomshockey i Timrå och nu i Wings, moderklubben är Norrtälje IK. I Wings har han fullständigt dominerat i J18-serien och han är den som svarat för näst flest poäng av alla i hela Sverige, 39 poäng på 20 matcher har det blivit. Förra året då han också spelade för Wings blev det 25 poäng på 22 matcher. Karlskogas Johan Schreiber har en ynka poäng mer än Oliver.
– Jag har haft en väldigt bra säsong hittills, jag gjorde många poäng redan från början och det var bara att bygga vidare på den starten. Det är väldigt kul när man gör många poäng, ens självförtroende höjs och jag känner mig trygg på isen, säger han enligt Norrtelje Tidning.

Tränaren spelade med Jagr
Anledningen till att han kom till Wings är att J18 tränas av Robert Döme som i slutet på 90-talet gjorde cirka 50 matcher med Pittsburgh i NHL, i ett lag som då huserade Jaromir Jagr. Han lyckades dock tajma in säsongerna då Mario Lemieux inte spelade i laget. Två matcher återstår innan jul för J18 och Oliver har chans att kliva om Schreiber i poängligan:
– Chansen finns ju. Det gäller att jag spelar så bra som möjligt och inte tänker på att jag kan komma etta. Då kan jag nog slå honom, fortsätter Oliver.

handbollsligan

Skånela fortfarande poänglöst

Handboll Skånela står alltjämt på noll poäng efter fyra matcher i Handbollsligan. På söndag kom fjärde raka nederlaget när man föll borta mot IFK Kristianstad.

Framgångar för Pingiskliniken

Sport Pingiskliniken som grundades 2015 har i syfte att locka fler seniorer till sporten. Nu har kommunen beviljat bidrag för inköp av fler pingisbord.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening