Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat

Drömmen: Bli klubbkompis med ”Henke”

Daniel Marmenlind lämnade Märsta efter högstadiet för att spela hockey och gå på gymnasium i Örebro. Snart tre år senare ångrar han inte flytten för en minut då han blivit en av landets mest talangfulla målvakter: - Jag trivs jättebra i staden, lagom stor och snälla människor. Jag försöker komma hem så ofta jag kan, men det blir ungefär en gång varannan månad, berättar Daniel för märsta.nu

För några år sedan gjorde Daniel Marmenlind och Philip Alftberg succé i Upplands TV-pucklag. De blev sedan hett villebråd bland klubbarna ute i landet. För Philips del hamnade han i Gävle dit han flyttade för att spela med Brynäs och kombinera med gymnasiestudier. Daniel valde Örebro. De båda har nästan maximerat sin utveckling tack vare bytet. Tidigare har även William Karlsson valt att lämna Märsta för att kombinera hockey med gymnasiet. William spelar som bekant i Columbus Blue Jackets och hamnade där via Västerås och HV71.

Topprankad bland målvakterna
Det ser ut att nästa spelare från Wings att gå i NHL:s draft blir Daniel Marmenlind då NHL rankade honom som sexa bland internationella målvakter.
– Jag har inte reflekterat så mycket över placeringen i rankingen, utan tycker bara att det är jättekul att få vara där och ett kvitto på att man gjort en bra säsong hittills, säger Daniel till märsta.nu

Ryckte in i Wings
Daniel studerar Samhällsvetenskap & Beteende, han går sista året på skolan. Han berättar att han trivs bra i Örebro. Han försöker även komma hem så ofta han kan och det blir ungefär varannan månad. Innan jul var han även med i Wings för att vakta kassen när Viktor Östlund hastigt lämnade för Lugano. ..
– Wings betydde oerhört mycket för mig. Det var en jättebra klubb att spela i under sina ungdomsår, med bra tränare, bra träningsmöjligheter och ett riktigt härligt lag som vi hade. Det är en tid som jag aldrig kommer glömma och har massor att tacka för, fortsätter Daniel.

JVM nästa?
Det var bara två andra svenska målvakter före honom på NHL:s rankinglista så chansen är stor att Daniel kommer med i Juniorkronorna till kommande säsong.
– Jag kan inte styra så mycket över om jag kommer med Juniorkronorna utan krigar bara på varje dag för att få den chansen.

Rangers favoritlaget
Själva draften i sommar hålls i Buffalo, USA, 26-27 juni. Daniel har inte bestämt sig för om han ska åka över än. Normalt brukar de som är topprankade bli inbjudna och även om Daniel spås att gå bland de 100 första så är det ingen garanti att hans namn blir utropat. Han hoppas dock att det blir New York Rangers som draftar honom eftersom det är hans favoritlag och att idolen Henrik Lundqvist vaktar kassen där. Men egentligen spelar det ingen roll vilken klubb som ropar upp hans namn, försäkrar han.

Örebro har en plan
Hur nästa säsong ser ut är skrivet i stjärnorna. Daniel har gjort ett par inhopp i SHL för att agera reservmålvakt. Han är dock ordinarie i J20-laget och för en målvakt i hans ålder är det viktiga att få spela. Att vakta båsdörren i SHL skulle inte vara så utvecklande. Han säger dock att han gärna vill stanna i Örebro eftersom han trivs väldigt bra. Hur chansen ser ut för A-lagsspel är inte känt i skrivande stund:
– Det kan jag inte svara på tyvärr utan är upp till ledarstaben. Jag tränar med a-laget till och från och om chansen skulle dyka upp skulle det vara otroligt kul. Men jag vet att Örebro har en plan och jag tror stenhårt på dem och den.

handbollsligan

Skånela fortfarande poänglöst

Handboll Skånela står alltjämt på noll poäng efter fyra matcher i Handbollsligan. På söndag kom fjärde raka nederlaget när man föll borta mot IFK Kristianstad.

Framgångar för Pingiskliniken

Sport Pingiskliniken som grundades 2015 har i syfte att locka fler seniorer till sporten. Nu har kommunen beviljat bidrag för inköp av fler pingisbord.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening