Foto: Insändarbild/Nancy Jonsson

Varnar för åskoväder under förmiddagen

SMHI utfärdar varning för åska och skyfall som kan dra in över kommunen under fredagsförmiddagen.

På fredag morgon och förmiddag kan Sigtuna kommun drabbas av kraftig åska, även om åskan till största delen förväntas hålla sig ute till havs. Det är fortfarande osäkert hur mycket åska som faktiskt kommer att påverka land, men det finns en risk för att åskvädret kan föra med sig skyfallsliknande regn, med upp till 30-40 mm regn under en tre timmars period. Även hagel kan förekomma.

Åskvädret kan orsaka en rad problem, bland annat översvämningar i källare, dagvattensystem, vägar och viadukter, vilket kan leda till långsammare trafik. Dessutom finns det en risk för störningar i elförsörjningen och tågtrafiken på grund av blixtnedslag, samt en ökad risk för bränder. Åskvarningen gäller från kl. 04.00 till kl. 12.00 den 30 augusti och omfattar Stockholms län, samt delar av Södermanlands- och Uppsala län. Det är dock viktigt att notera att åskan kan variera kraftigt inom området, och vissa platser kan helt undgå åska.

Nedläggningen av Uppsalapendeln

Mälartåg: Besked i slutet av månaden

Notiser Mälartåg kommer ge besked i slutet av månaden huruvida man trappar upp sin trafik mellan Uppsala-Stockholm via Märsta efter SJ:s beslut om nedläggning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening