Det kom mer snö än väntat över Arlanda. Foto: Faksimil/Facebook

Snön försenade flygen

Flera plan har försenats på grund av snön som föll ner över kommunen och Arlanda under eftermiddagen: - Det är inte riktigt kaos, men det har snöat mer än prognosen sa, säger Åsa Öhman, pressansvarig på Swedavia, till Expressen.

På Swedavias hemsida framgår att flera plan har försenats under kvällen och eftermiddagen. Snön har ställt till det för trafiken. Enligt Expressen har det kommit mer snö än vad man räknat med. Resenärer har på sociala medier uppdaterat om att de sitter fast på Arlanda och hör meddelande efter meddelande om förseningar:
– Det har snöat mer än väntat och då behöver man avisa och snöröja. Då blir det förseningar. Det är också fredag eftermiddag och högtrafik för resandet mellan 17 och 19. Då blir det mer kännbart, säger Åsa Öhman, presstalesperson på Swedavia, till Expressen.

Åsa Öhman menar att man har beredskap för att hantera snön men att fredagen är trafikintensiv och det kom mer snö än vad man väntade sig. Det är oklart när trafiken kan återgå till det normala.

Nedläggningen av Uppsalapendeln

Mälartåg tar över efter SJ

Nyheter Det står nu klart att Mälartåg kommer att trafikera den så kallade Uppsalapendeln mellan Uppsala-Stockholm via Märsta med samma turtäthet som tidigare från 15 december.

Sigtuna en av de mest olycksdrabbade kommunerna för viltolyckor

Nyheter Sigtuna är en av de mest olycksdrabbade kommunerna i Stockholms län när det gäller viltolyckor. Under 2023 rapporterades 283 incidenter, vilket gör kommunen till en av toppområdena för dessa typer av olyckor, enligt försäkringsbolaget If. Flest olyckor inträffar under höstmånaderna när djuren är som mest aktiva i gryning och skymning.

dödsolyckan i Valsta

Dom mot 28-åringen meddelas 7 oktober

Notiser Domen mot den 28-årige mannen som körde ihjäl en 11-årig pojke meddelas 7 oktober, det står klart efter att rättegången genomförts under måndagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening