Nästa vecka är det Nationell viltolycksvecka där polis och Nationella Viltolycksrådet ska uppmärksamma trafikanter på att det finns risk för vilt på vägarna.
I samband med Öppna hus på Sigtunas brandstation fanns det lokala viltjägarna på plats för att berätta kring viltolyckor och hur de kallas in i samband med olyckor för att leta reda på skadade djur som traskat vidare efter en olycka. Bland annat finns det risk för krock med vildsvin på väg 263 förbi Sigtuna och på Billbyvägen mot Granby/Erikssund. Öster om Arlanda är det risk att krocka med vilt. Siffror från Nationella Viltolycksrådet visar att det under hela 2014 inträffade 159 incidenter med rådjur, älg och svin. För det första halvåret 2015 inträffade 92 stycken. De flesta olyckorna är krockar med rådjur.
Under nästa vecka, 21-27 september, kommer Polisen och Nationella Viltolycksrådet att tillsammans uppmärksamma risken för olyckor med informationskampanjer, polisen kommer också att genomföra hastighetskontroller på viltolycksdrabbade vägar. Den senaste veckan har en olycka anmälts på väg 273 i höjd med Arlandastad.
Notiser Pendlarparkeringen på Västra Bagngatan upphör den sista juni i år. Kommunen har hyrt platserna av SigtunaHem som nu behöver ytan för parkering åt sina hyresgäster.
Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.
Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.