Rekord i varje månad

I månad efter månad under 2014 satte märsta.nu nya besöksrekord. Totalt under året har 413 000 unika IP-adresser noterats och 2,2 miljoner besök: - Vi är glada att allt fler hittat in till oss under 2014, kommenterar Daniel Iskander, chefredaktör.

December slutade med 51 000 unika besök vilket är nästan dubbelt så mycket jämfört med samma månad 2013. I samtliga av årets månader blev det besöksrekord. I de flesta fall med råge men som i exempelvis februari bara med drygt 1000 besökares marginal. Årets bästa månad och den bästa månaden någonsin på märsta.nu var september då 65 000 unika räknades in.
– Vi gör egentligen samma jobb som vi alltid har gjort men allt fler hittar in till sidan och folk läser nyheter i mobiler och paddor vilket gynnar märsta.nu, analyserar Daniel Iskander, chefredaktör.
Folksamling på Facebook
Julhelgen blev som vi redan berättat om succeartad med över 20 000 unika. Början på det nya året blev också en rivstart med misshandeln av Pressbyråns personal i Valsta Centrum. På Nyårsdagen var det 9000 unika och 12500 totala som besökte sajten. Via sociala medier samlas kommuninvånare för att diskutera den eskalerade våldssprialen i kommunen och det är många som deltar i en konstruktiv debatt.
– Kommuninvånarna är oroliga och via Facebook kan de ventilera sina åsikter, det finns behov av en plats där folk kan diskutera lokala saker och märsta.nu är glada över att kunna tillgodose behoven, säger Daniel Iskander.
Mest läst i 2014
– Bilbomb på Norrbacka
– Försvunnen person i Steninge
– Skjutning på Södergatan
– Macheteattacken
– Död kvinna på Tingvalla
– Knivdrama på Tingvalla
– Okänd man utanför förskolor i Sigtuna
– Bil körde in i Synsam
Nedläggningen av Uppsalapendeln

Mälartåg tar över efter SJ

Nyheter Det står nu klart att Mälartåg kommer att trafikera den så kallade Uppsalapendeln mellan Uppsala-Stockholm via Märsta med samma turtäthet som tidigare från 15 december.

Sigtuna en av de mest olycksdrabbade kommunerna för viltolyckor

Nyheter Sigtuna är en av de mest olycksdrabbade kommunerna i Stockholms län när det gäller viltolyckor. Under 2023 rapporterades 283 incidenter, vilket gör kommunen till en av toppområdena för dessa typer av olyckor, enligt försäkringsbolaget If. Flest olyckor inträffar under höstmånaderna när djuren är som mest aktiva i gryning och skymning.

dödsolyckan i Valsta

Dom mot 28-åringen meddelas 7 oktober

Notiser Domen mot den 28-årige mannen som körde ihjäl en 11-årig pojke meddelas 7 oktober, det står klart efter att rättegången genomförts under måndagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening