Aspvägen stängdes av efter beslut i Bygg- och trafiknämnden redan i september. Foto: Daniel Iskander

Politiker överens om att stänga Aspvägen

Beslut om att stänga Aspvägen togs av Bygg- och trafiknämnden redan i september. Sverigedemokraterna som deltog i beslutet avser dock kräva svar om varför den stängs av nämndens ordförande Evalena Lindqvist.

märsta.nu uppmärskämmäde i söndags att Aspvägen stängts av vid busshållplatsen och i riktning mot Stationsgatan. Dagen efter hade (SD) skrivit en interpellation till Bygg- och trafiknämndens ordförande Evalena Lindqvst (S) där de vill ha svar på varför vägen stängts av på tjänstemannanivå utan konsekvensanalys eller att man tagit hänsyn till barnrättsperspektiv.

Men ärendet har redan varit uppe i Bygg- och trafiknämnden 8:e september. Nämnden ska då ha varit eniga i sitt beslut att stänga av vägen. Tjänstemännen har således inte fattat beslutet enligt ett svar från kommunledningen. Vid sammanträdet deltog även SD-veteranen Sören Sundh som dessutom har justerat protokollet. Rune Öhlund som är ordförande för SD i Sigtuna kommun säger till märsta.nu att han inte visste om detta men sedan han hört sig för med interpellanten så meddelar han att man avser dra tillbaka motionen och skriva om den innan den lämnas in igen.

Fotnot: Interpellationen anmäls till fullmäktige ikväll som startar 18.30. Sammanträdet lär bli högintressant få en votering om en ny kommunstyrelseordförande ska ske. 

Uppdaterad kl. 16.22

EXTRA

Väsby och Sigtuna bildar kommun -Flyttar S:t pers ruin till Rosersberg

Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.

Skyddsrummen i Sigtuna – så ser läget ut

Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening