Foto: Insändarbild/Ingvar Vestin

Morgonkollen

Morgonkollen - 23 oktober!

Vädret:
Det ser ut att bli en fin dag med cirka 10 grader och klart väder under morgonen. Temperaturen håller sig runt 10-12 grader under dagen, så det kan vara bra att ta med en jacka om du ska ut.

Kollektivtrafik:
Det finns för närvarande inga större störningar rapporterade i kollektivtrafiken. Bussar och tåg går enligt tidtabell, men som alltid rekommenderas att hålla koll på SL
app eller hemsida för eventuella förseningar eller avvikelser.

Blåljus:
Polisen har rapporterat om en relativt lugn natt i kommunen. Inga större incidenter har registrerats, men polisen uppmanar alltid invånare att vara uppmärksamma och höra av sig vid misstänkta aktiviteter.

Trafik:
Inga större trafikstörningar rapporteras på vägarna runt Sigtuna i nuläget, men trafiken väntas öka under rusningstimmarna, så var beredd på eventuell köbildning.

Så många fick försörjningsstöd

Notiser Andelen invånare som mottar ekonomiskt bistånd i Sigtuna kommun nådde under sommaren sin lägsta nivå sedan minst 2014, enligt ny preliminär statistik från Socialstyrelsen.

EXTRA

Holst lämnar som Kommunstyrelsens ordförande

Politik Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) meddelar på tisdagsmorgonen att han lämnar sitt uppdrag: - Det är dags för mig att lämna över till en ny förmåga, säger Olov Holst i ett uttalande.

Mälartåg ökar trafiken via Märsta

Notiser I och med Mälartågs övertagande av trafik på sträckan Uppsala-Märsta-Stockholm kommer det nu att bli 34 nya avgångar per vecka. Vilket ger halvtimmestrafik på vardagar.

Varnar för ockerpriser vid Arlanda

Notiser Svenska Taxiförbundet har vänt sig till regeringen med ett förslag om att införa nya regler i Taxitrafiklagen för att skydda konsumenter från överprissättning, speciellt vid Arlanda flygplats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening