centrum_panorama_hostshopping
Foto: Ingvar Westlin/Insändarbild

Morgonkollen

Morgonkollen 3 juli!

centrum_artikel_host

Väder: Dagen bjuder på molnigt väder med en temperatur på 18 grader. Det finns en risk för 7 mm regn, så det kan vara bra att ha paraplyet till hands.

Kollektivtrafik: SL rapporterar inga större störningar i kollektivtrafiken. Resenärer kan förvänta sig en smidig resa under morgonen.

Blåljus: Natten och kvällen har varit lugna i kommunen, utan några större incidenter att rapportera.

Trafik: Vägarna i kommunen har normal framkomlighet, och inga trafikstörningar har rapporterats.

EXTRA

Larm om slagsmål i Märsta

Blåljus Polisen fick kallas till ett slagsmål i Märsta under natten. En person fick omhändertas enligt Lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB)

connys_helsida

Nu inventeras äldre byggnader på landsbygden

Nyheter Sigtuna kommun genomför just nu en omfattande inventering som en del av arbetet med det nya kulturmiljöprogrammet. Boende i äldre byggnader kan därför träffa på konsulter från Norconsult under sommaren.

centrum_host_helsida
brobygget_2024

Mer än var tionde gymnasieelev fick studiebidraget indraget

Ung & Student Färska siffror från Centrala Studiestödsnämnden (CSN) visar att 10,7 procent av gymnasieeleverna i Sigtuna kommun fick sitt studiebidrag indraget under det senaste läsåret. Detta motsvarar 204 elever, en ökning från 198 elever förra läsåret, trots att andelen minskat med 0,4 procentenheter.

pantamera_avc_helsida

Hamnplanen nominerad till Stenpriset 2024

Nyheter Hamnplanen i Sigtuna har nominerats till det prestigefyllda Stenpriset 2024. Stenpriset delas ut årligen av Sveriges Stenindustriförbund och belönar arkitekter som använt natursten på ett estetiskt, hållbart och nyskapande sätt.

fritidsbanken_helsida

Får sprang ut på 263:an

Notiser Under morgonen hamnade ett får ute på väg 263 i höjd med Österby. Fåret avlägsnades snabbt och orsakade inga större störningar i trafiken.

Kraftig ökning av båtmotorstölder

Nyheter Stölder av båtmotorer ökar kraftigt i länet och enligt de senaste siffrorna är det 170 procent ökning det första halvåret i år jämfört med förra året.

Däcktjuvar avbröts under natten

Blåljus Tidigt på måndagsmorgonen, klockan 02.52, inkom ett larm om ett misstänkt stöldförsök i kommunen när några personer försökte stjäla däck från en bil.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
connys
brobygget_outsider
klara_outsider
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
pantamera_out