Minskning av laddbara bilar i Sigtuna

Andelen laddbara bilar i Sigtuna har minskat under andra kvartalet 2024.

Endast 22 procent av de nyregistrerade personbilarna var laddbara, jämfört med 71 procent under toppnoteringen fjärde kvartalet 2022, enligt siffror som Newsworthy sammanställt. Av de 529 nya bilarna var 12 procent rena elbilar, medan fossildrivna bilar utgjorde 77 procent av registreringarna.

Denna trend speglar en avstannad elektrifiering i hela Sverige, delvis på grund av att elbilsbonusen avskaffades i november 2022. Effekterna av denna förändring syns nu i statistiken, då antalet nya elbilar och deras andel av nyregistreringarna har minskat.

Nationellt var 54 procent av alla nya bilar laddbara under andra kvartalet, med Stockholms län i spetsen där 64 procent av nyregistreringarna var laddbara. Jämfört med andra kommuner ligger Sigtuna lågt, med 17
lägst andel nyregistrerade elbilar och laddhybrider bland landets 290 kommuner.

EXTRA

Man greps för misshandel av kvinna

Blåljus En man greps på måndagsmorgonen i Sigtuna, misstänkt för att ha misshandlat och hotat en kvinna som han har en relation med. Händelsen inträffade i en lägenhet.

MP-krav: SJ måste köra Uppsalapendeln

Notiser Efter att Uppsalapendeln och flera andra linjer fått avisering om nedläggning kräver Miljöpartiet att SJ får ett ändrat uppdrag och kan köra på linjer som har samhällsviktig funktion.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening