Foto:Insändarbild

”Märsta har blivit som Ronna”

Märstaborna är oroliga efter bilbomben natten till måndag: - Vart är vi på väg? Bilbränder, bilbomber, knivslagsmål och skjutningar i Norrbacka, skriver en märsta.nu-läsare via märsta.nu:s sida på Facebook

märsta.nu har som policy att inte tillåta kommentarer om blåljusnyheter direkt på sajten men via Facebook är det fritt fram att kommentera då vi länkar till artikeln. Under måndagen hade över 30 personer valt att skriva en kommentar om händelsen som hittills nått mer än 15 000 facebookanvändare. Reaktionerna är kraftiga mot det våld som numera förekommer i kommunen. Smällen beskrivs som så kraftig att rutorna på Västra bangatan skakade. Vittnesuppgifter till redaktionen berättar om att det kan ha varit en missriktad fyrverkeripjäs som hamnade under bilen och orsakade en explosion.
Jämförs med Ronna och Rosengård
En del jämför nu Märsta med Ronna och Rosengård, två ökända områden med hög brottslighet. märsta.nu kunde förra veckan skriva om hur hög brottsstatistik kommunen har i antal våldsbrott per 1000 invånare. Trots att Arlanda flygplats står för 10 procent av fallen så är siffran fortfarande hög.
– Det är inte klokt vad det händer mycket kriminellt i Märsta . Det blir bara värre och värre… Precis, vad gör Polisen??? Dom borde visa sig här dygnet runt, men nej dom lägger ner polisstationen, skriver en av facebookanvändarna på märsta.nu:s facebooksida.
Nedläggningen av Uppsalapendeln

Mälartåg tar över efter SJ

Nyheter Det står nu klart att Mälartåg kommer att trafikera den så kallade Uppsalapendeln mellan Uppsala-Stockholm via Märsta med samma turtäthet som tidigare från 15 december.

Sigtuna en av de mest olycksdrabbade kommunerna för viltolyckor

Nyheter Sigtuna är en av de mest olycksdrabbade kommunerna i Stockholms län när det gäller viltolyckor. Under 2023 rapporterades 283 incidenter, vilket gör kommunen till en av toppområdena för dessa typer av olyckor, enligt försäkringsbolaget If. Flest olyckor inträffar under höstmånaderna när djuren är som mest aktiva i gryning och skymning.

dödsolyckan i Valsta

Dom mot 28-åringen meddelas 7 oktober

Notiser Domen mot den 28-årige mannen som körde ihjäl en 11-årig pojke meddelas 7 oktober, det står klart efter att rättegången genomförts under måndagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening